Sodastream smag
september 19, 2021

5 gode grunde til at købe en sodavandsmaskine

By Leslie Beck

Er du tilhænger af blide bobler, når du skal slukke tørsten? Så bør du købe en sodavandsmaskine. Med den smarte maskine kan du hurtigt, nemt og billigt trylle helt almindeligt postevand om til forfriskende danskvand.  

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt en sodavandsmaskine er det rette valg for dig, får du her 5 gode grunde til at erhverve dig din egen boblemaskine. 

Du kan nemt lave din egen sodavand 

En sodavandsmaskine fungerer ved at tilføre bobler i vand ved hjælp en kulsyrepatron. Du fylder blot flasken med vand fra hanen, tilslutter den maskinen og trykker på en knap. Og vupti! Så har du drikkeklart danskvand med de dejligste blide bobler.  

Der er masser af forskellige smage i et udvalg af sirupper, som du kan tilføre vandet og give smag med. Sirupperne repræsenterer mange af de kendte sodavandsmærker eller fås i et væld af forskellige, lækre smage.  

Med en sodavandsmaskine har du således altid din foretrukne sodavand inden for rækkevidde, når trangen melder sig. Ganske enkelt. Du skal blot finde ud af hvilken sirup/sodavandssmag, der er din favorit.  

Du baner vejen for en sund livsstil 

Vand er som bekendt ganske livsnødvendigt, men mange danskere får ikke drukket den anbefalede daglige mængde. Det kan en sodavandsmaskine lave om på.   

Der er lavet undersøgelser, der viser, at folk med en sodavandsmaskine i hjemmet drikker langt mere vand end landsgennemsnittet. En sodavandsmaskine kan på den måde være en nem smutvej til en sundere hverdag, hvor det bliver bare lidt sjovere at drikke vand. Det gælder selvfølgelig ikke hvis det er fyldt med sukkersirup, men en sodavandsmaskine kan tilføje kulsyre og dermed bobler til vandet, så det for mange er mere lækkert at drikke.  

Du sparer penge 

Vand med brus og bobler kan i supermarkederne være bekosteligt, og så bliver det hurtigt dyrt at slukke tørsten. Med en sodavandsmaskine kan du spare store summer ved at anvende det vand, der allerede er tilgængeligt i hanen.  

 
Der er også lavet udregninger, der viser, at du som ejer af en sodavandsmaskine kan fremtrylle din egen danskvand for kun 1,70 kr. pr. liter. Den pris er der ingen flaskevand på hylderne i supermarkedet, der kan matche.  

Det er godt for miljøet 

I Danmark findes det reneste vand i vandhanerne, så hvorfor ikke udnytte det? 

Udover at være god for din pengepung er en sodavandsmaskine også god for miljøet og klimabelastningen. Tænk på alle de engangsflasker med både danskvand og sodavand, du normalt slæber hjem fra supermarkedet.  

Med en sodavandsmaskine er alle engangsflaskerne sparet, og i tillæg undgås den klimabelastende transport fra fabrik til butik til hustand.  

Det er bare nemmere 

Som almindelig hustand skal der ofte handles, og du kender sikkert til at slæbe tunge indkøbsposer hjem fra supermarkedet. Ofte er det drikkevarerne, der tynger i indkøbsnettet. 

Med en sodavandsmaskine kan du gemme plads i nettet og spare på kræfterne, for din favoritdrik venter på dig derhjemme. Det bliver simpelthen ikke nemmere. Du slipper tilmed for at skulle transportere de tomme engangsflasker tilbage til butikkens pantautomat.