januar 24, 2022

Din krop kræver en god seng

By Leslie Beck

Den madras, du sover på, er mere end blot et sted, hvor du tilbringer otte timer hver nat. Du tror måske, at det er bedst at købe en billig og blød seng, men det kan få konsekvenser for dit velbefindende i det lange løb. Samtidig kan en for hård seng også være ubehagelig at sove i. Alt i alt, er det vigtigt at du får en seng som tilpasser sig dig. Du skal ikke undervurdere en god nats søvn, hvilket starter med en god seng. Køb din seng i dag hos time2sleep.

Nogle forskere mener

En ny undersøgelse har vist, at senge af god kvalitet kan øge blodgennemstrømningen og dermed iltniveauet. På den anden side kan dårlige madrasser føre til mange sundhedsproblemer: Nogle mennesker hævder endda, at de lider af rygsmerter, fordi deres seng og madras er super ringe. Du skal derfor huske at vælge din seng med omhu.

Søvn er din naturlige medicin

Voksne bør i gennemsnit sove syv til otte timer hver nat, mens børn bør sove omkring ti timer. Dette varierer dog fra person til person, så det er vigtigt at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Man skal dog huske på, at desto yngre børnene er, desto mere søvn skal de have. Dette hænger sammen med at børn leger meget og bruger meget energi. Samtidig bruger kroppen endnu mere energi på at vokse, både muskler, knogler men også hjernen vokser. Kroppen vokser og reparerer sig selv imens vi sover, derfor er søvn mega vigtigt. En god nats søvn kan kurere mange små skavanker. Søvn er en naturlig og tilbagevendende tilstand af sind og krop, der er karakteriseret ved ændret bevidsthed, reduceret muskelaktivitet og reduceret opfattelse af ydre stimuli. Den adskiller sig fra vågen tilstand ved en nedsat evne til at reagere på stimuli og er ofte ledsaget af en følelse af afslapning. . Søvn tjener to primære funktioner: genoprettelse og regulering. Under søvnen genopretter kroppen sit energiniveau og reparerer eventuelle skader, der måtte være sket i løbet af dagen. Samtidig falder din puls også under søvnen, dette sker fordi, at kroppen ikke bruger lige så meget energi på at holde sig i live under søvn. Derfor er der ikke behov for at hjertet banker lige så hurtigt og pumper lige så meget ilt rundt til kroppens funktioner. Det er kun de mest essentielle funktioner der er aktive.

Sengetøj kan også betyde noget for din søvn

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du køber sengetøj. Materialet i lagnerne og pudebetrækkene er vigtigt, og det samme gælder fyldet i dynen eller dynen. Det er også vigtigt at vælge en madras af god kvalitet, der passer til dine behov. Lagner og pudebetræk i bomuld er åndbare og holdbare, og de kan vaskes ved høj temperatur for at dræbe eventuelle bakterier. Polyesterfyld er billigt og nemt at passe, men det er måske ikke lige så varmt som naturlige fyld som uld eller dun. Find lige det der passer dig i dag hos time2sleep.