digital management
november 20, 2020

Få styr på din virksomheds digitale filer med Digital Asset Management

By Leslie Beck

Alle virksomheder har til enhver tid et hav af digitale filer og data. For nogle virksomheder ender rigtig meget af dette med at ligge på personlige computere eller bærbarer, hvor det kun er tilgængeligt for den person, der har det på sin computer eller i sit personlige drev på en central server hos virksomheden.

Men for rigtig mange virksomheder vil det være ideelt, at disse digitale filer ender i et system, som alle medarbejdere kan tilgå. Såkaldt Digital Asset Management. Altså et system, der indeholder de digitale filer, organiserer dem, og som kan tilgås og deles med andre medarbejdere i virksomheden.

Overkom generelle opbevaringsproblemer med Digital Asset Management

Flere virksomheder har en tendens til at bruge cloud løsninger såsom Dropbox eller lignende services. Et af problemerne er, at disse cloud-løsninger sjældent er nær så sikre som professionelle systemer.

Med Digital Asset Management, har man et centralt system, der både er sikkert og udviklet præcis med opbevaring og deling som fokus. Derudover er disse Digital Asset Management systemer ofte sat op, så det bruges på den mest effektive måde. Tag et kig på muligheder hos https://www.encode.eu/.

Ved at have ét system til virksomhedens Digital Asset Management kan man ofte mindske problemer, som ellers opstår, når man ikke bruger et system lavet specielt til sikker opbevaring.

Nogle af de hyppigste problemer, der forekommer i forbindelse med håndtering af filer, er, at de bliver opbevaret på forskellige platforme, at de bliver glemt, eller at flere personer laver samme arbejde, fordi de ikke ved, at filerne allerede eksisterer et andet sted i virksomheden, eller bare at mange filer ikke er organiserede, og derfor aldrig bliver brugt.

Med et Digital Asset Management system kan man overkomme rigtig mange af disse årsager.

Fordelene ved Digital Asset Management

Når først man som virksomhed er gået i gang et ordentlig digital asset management system, finder man hurtigt ud af, at man har svært ved at klare sig uden. Man kan sørge for, at alt bliver samlet i ét system, med en platform som indgang, så man som virksomhed ikke bruger 3 forskellige systemer til opbevaring.

Det er nemt at søge efter de filer man skal bruge, og i nogle digital asset management systemer kan man endda få automatisk tagging af billeder, så man ikke selv behøver at gøre det. Så er det nemt at søge efter de billeder, man skal bruge til et bestemt emne.

Med Digital Asset Management kan alt fra dokumenter, videoer, lydfiler, eller andre design filer og præsentationer opbevares i ét system. Det er en ekstremt god måde at optimere opbevaringen af virksomhedens filer, så man ikke støder på problemer.

Selv hvis man synes, at det går meget godt med håndtering af filer i ens virksomhed, så er det stensikkert, at der er flere filer, der bliver væk, eller aldrig bliver brugt, fordi de ligger på et gammelt drev et eller andet sted. Med Digital Asset Management er det aldrig tilfældet, og du vil elske det nye system.