hair
maj 29, 2022

Få velplejet hår uanset din hårtype

By Leslie Beck

Ønsker at du opnå sundt og velplejet hår bør du gå efter hårplejeprodukter, der er formuleret specielt til din hårtype. Alt efter hvilken hårtype du har findes der nemlig forskellige måder at gribe plejen af dit hair an på. Det er derfor vigtigt at kende sin hårtype, når man går på jagt efter nye hårprodukter. Ved at finde de helt rette produkter til præcis din hårtype vil du kunne reducere antallet af dårlige hårdage, og i stedet have helt styr på dine lokker. 

Til fint hår

Hvis du har tyndt eller fint hår har du måske oplevet, at det fremstår fladt og let bliver tynget ned. Når du er på udkig efter hårprodukter til fint hår bør du derfor gå efter produkter med et lavt indhold af olie, da det kan få det til at klaske sammen og se fedtet ud. I stedet kan det være en god idé at købe produkter, der kan tilfører dit hair en masse volumen. Derudover kan det være godt at undgå at bruge balsam i hele håret og i stedet fokusere produktet i dine spidser, da det kan tynge håret unødvendigt meget ned. Ved fint hår er det generelt godt at undgå alt for mange produkter i håret, da det ofte kan bidraget til at få håret til at se fladt og fedtet ud. 

Til krøllet hår

Har du krøllet hår kan det nemt blive meget tørt sammenlignet med andre hårtyper. Det er derfor vigtigt at have fokus på hårprodukter, der kan tilføre dit hår en masse fugt. Ved at anvende en god balsam kan det give dit hår en masse fugt, og samtidig hjælpe dig med definere dine krøller, så dit hair ikke fremstår tørt og kruset. Ønsker du at pleje dit hår ekstra kan en hårkur eller en balsam, der ikke skal skylles ud, være en stor hjælp. Derudover er det en god idé at skrue lidt ned for hårvaskene, da håret bliver mere tørt og kruset af for hyppige hårvaske. 

Til farvet hår

Har du fået farvebehandlet dit hair kan det ofte kræve at du plejer det ekstra meget, da sådanne behandlinger kan medføre slid på håret. Ønsker du at genopbygge og pleje dit farvede hår kan det være en god idé at investere i hårprodukter, der er formuleret specielt til at pleje farvet hår. Derudover findes der hårprodukter, der kan hjælpe dig med at bevare farven således, at du ikke lige så ofte skal ud og bruge penge på endnu en hårfarvning for at få genopfrisket farven. Et af de bedste produkter til at hjælpe dig med at bevare din farve er en shampoo, der er lavet specielt til farvet hår. Da hårfarven kan medføre slitage og tørre dit hår ud er det en god idé at gå efter en shampoo, der også kan tilføre dit hair masser af fugt. Oplever du, at din hårfarve hurtigt falmer findes der ydermere et bredt udvalg af shampooer, der indeholder farvepigmenter. På den måde kan du få genopfrisket din farve uden du behøver at tage et smut forbi frisøren.