madordning
november 1, 2020

Giv dine ansatte lidt forkælelse og sundhed

By Leslie Beck

Tilfredse og sunde medarbejdere er med til at gøre, at virksomhedens salgstal stiger. Noget af det værste der kan ske på en arbejdsplads, er hvis der er flere medarbejdere, der går ned med stress, bliver utilfredse og medarbejdere som ikke spiser en nærende kost. Kosten har stor betydning for den effektivitet medarbejderne lægger for dagen. En nærende kost vil højst sandsynligt være med til, at medarbejdernes arbejdsindsats er høj selv sidst på dagen.  

Du kan som chef eller ejer af en virksomhed være med til, at dine medarbejderes arbejdsindsats fremmes, og på en og samme tid, kan du give dine medarbejdere lidt forkælelse midt på dagen. Se med her, hvis du vil høre mere om de store fordele der er, ved tilkøbe madordning til din virksomhed.  

Madordningens mange fordele 

Det er næsten ikke til at tro, at en madordning kan gøre nogen synderlig forskel. Kan det betale sig at tilkøbe madordning til din virksomhed? Det kan det i hvert fald. En god og nærende madordning med varieret kost af rene råvarer, er med til at give dine medarbejdere og dig selv en portion god energi midt på dagen. Den gode kost gør, at dine medarbejderes energiniveau stiger.  

I princippet kan du godt opleve, at dine medarbejdere selv formår at spise varieret og sundt midt på dagen. I takt med at tempoet på arbejdet stiger, øgede krav, en hektisk hverdag osv., så kan der være en stor risiko for, at det er frokostens indhold, som bliver nedprioriteret.  

Ved at du tilbyder dine medarbejdere en god og nærende frokost i form af madordning, så er du sikker på, at dine medarbejdere får en frokost, som batter noget. Hvis dine medarbejdere ikke får en god frokost, så vil de arbejde på lave depoter, hvilket ofte medfører et sænket tempo, manglende koncentrationsevne osv. Der kan ske fejl, hvis dine medarbejderes sundhed ikke er i orden, og i sidste ende kan stress, manglende mad, eventuelt manglende søvn være det, som gør at dine medarbejdere bliver stresssygemeldt.  

Det sociale element i en madordning 

Ved at bestille madordning tilfører du også din virksomhed et socialt element. Når medarbejderne sidder og spiser noget fælles, så tilføres der et socialt element til bordet. Det sociale element er det, som medarbejderne er fælles om. Ved at der en madordning, vil frokostpausen også i højere grad være noget, som medarbejderne prioriterer.  

Når alle sætter sig samtidigt og spiser, så bliver der sat en ramme for, at medarbejderne i højere grad taler sammen. Den hyggesnak der opstår hen over bordet er guld værd for en virksomhed. Medarbejderne bliver i højere grad i stand til at se igennem fingrene med de fejl, der opstår, hvis de har et godt kendskab til hinanden. Man kan ikke undgå, at man kommer til at gå fejl af hinanden i en virksomhed, når tempoet er højt. Tilbøjeligheden til at grine af det i stedet for at blive fornærmet, bliver stærkt øget af, at medarbejderne kender hinanden godt.