Granzow
maj 8, 2021

Guide til at købe en skruekompressor

By Leslie Beck

Mange virksomheder bruger skruekompressorer, og de er et effektivt alternativ til den traditionelle stempelkompressor.

Fordelene ved en skruekompressor

En skruekompressor er, som ordet antyder, en kompressor, der er bygget op om skrueformede rotorelementer, som roterer mod hinanden. En skruekompressor er et godt valg, da den producerer mere og renere luft end en stempelkompressor. Nogle kompressorer har brug en pause under arbejdet for at undgå overophedning. Men det behøver en denne type ikke, da den kan køre i mange timer i træk uden at overophede, og du kan derfor arbejde i lange træk uden problemer.

En ekspertvurdering

En skruekompresser er en maskine med mange funktioner, og derfor er den også bredt anvendt i forskellige brancher. Det anbefales at tale med en ekspert, inden man vælger hvilken type, man skal købe. Så kan eksperten nemlig vurdere og afgøre, hvilken skruekompressor der passer bedst til din anvendelse. Det er afgørende, at forhandleren har den krævende ekspertise og erfaring, så du ikke kommer hjem med et forkert køb.

Der er et bredt udvalg af skruekompressorer

Granzow.dk kan du finde et bredt udvalg af skruekompressorer, så du kan finde netop den, der passer bedst til dine behov. De kommer i både store og små og med forskellige designs. Ud over det udseendet på dem, så har de også forskellige energiforbrug, hvilket også er smart at have in mente, når man skal vælge sin næste skruekompressor.

Størrelsen

Hvilken størrelse ens næste kompressor skal have, afhænger også af hvilken arbejdsmængde den skal yde. Inden man køber sin næste maskine, er det vigtigt at undersøge, at der er plads til den i rummet, hvor den skal stå. Derudover, så har de forskellige støjniveauer, men hvis den alligevel bare skal stå udendørs på en byggeplads, er dette ikke topprioriteten at holde øje med i specifikationerne.

Hvordan fungerer en skruekompressor?

Det bærende element i maskinen er en skrue blok, som er en krop med et skruepar i. Når skruerne roterer, begynder luften at strømme gennem. Og når rotorerne roterer mod hinanden, suges sugevolumen ind og her tilføjes olie til at smøre hullerne. Når skruerne drejer yderligere, så øges trykket i maskinen.

Granzow

Hvem kan have gavn af den?

Mange forskellige virksomheder bruger skruekompressorer, men det er især ofte virksomheder med en stor produktion, der kan have gavn af maskinen. Så virksomheder, der har brug for en effektiv og solid kompressor, vælger ofte denne type kompressor. Eksempler på brancher, der bruger denne type maskine er inden for produktion af medicin, fødevarer og på maskinværksteder.

 

Reparation eller køb af ny

Der findes specialister, som kan reparere din maskine, hvis den er gået i stykker. Det kan være økonomisk forsvarligt at undersøge om fejlen på den kan fikses, inden du drøner til en forhandler og køber en helt ny maskine. Mange kompressorer kan holde i mange år, hvis bare man passer godt på den. Undersøg markedet og lav lidt udregninger på det, så kommer du ikke til at forsøge at reparere forgæves på en maskine, der ikke kan fikses – ej heller at du kommer til at kassere en maskine, som kunne have været fikset på ingen tid.