tyngde tæppe
februar 19, 2022

Man behøver ikke altid en god dyne når man skal have en lille lur, man kan med fordel have et godt tæppe

By Leslie Beck

Vi kender det alle sammen, når man kommer hjem fra arbejde, skole eller træning og er lidt flad. Man fik ikke sovet nok i aftes og man tager lige en lille middagslur. Man får sovet for meget hvis man bruger sin dyne eller man orker ikke lige hente den når man ligger på sofaen. Her vil det give mening at have et lækkert luksus tæppe man kan bruge til enten at tage en lur med, eller bare putte sig lidt med. Du kan med fordel købe et tyngdetæppe voksne i dag.

En lille lur er ikke blot lækkert, men det er også sundt og godt for dig

Der er mange fordele ved at tage en lur, herunder forbedret humør, øget produktivitet og forbedret kognitiv funktion. En lur på bare 20 minutter kan være med til at forbedre dit humør og energiniveau, mens 30 minutter kan øge den kognitive præstation. Man skal dog passe på med at tage længere lure, fordi de kan få dig til at føle dig mere træt end vågen. Det ødelægger også din naturlige døgnrytme og du kan dermed have svært ved at falde i søvn senere på aftenen. Kroppen bliver forvirret over hvornår man skal være vågen, og hvornår man skal sove.

Husk at indret dit hjem behageligt og bekvemt

Gennemsnitstemperaturen i et hus eller en lejlighed skal være behagelig, men ikke for varm. Den kan med fordel være 1-2 grader lavere i soveværelset, da videnskaber peger på at man sover bedst når temperaturen i soveværelset er kølig. Man skal selvfølgelig ikke fryse, men der skal heller ikke være for koldt. Når man skal sove er det derfor vigtigt med et godt indeklima. Dette kan opnås blandt andet via planter og mørklægningsgardiner. Nogle planter er gode til at skabe et godt indeklima. F.eks. absorberer citrusplanter lidt giftstoffer fra luften, mens fredsliljen hjælper med at reducere luftfugtigheden. Andre planter, der er gode for indeklimaet, er slangeplanten og bambusplanten. Samtidig giver planter også bare en good feeling i hjemmet. Det er også hyggeligt at gå og kæle om. Der er intet bedre end at se sin plante vokse sig stor og stærk, samtidig med at den får nye skud. Når man skal sove i soveværelset, er det vigtigt med lysreguleringen. I sommertimerne, kan det være svært at få værelset rigtigt mørkt. Da det ikke rigtig bliver mørkt udenfor, og solen står tidligt op. Her vil det være optimalt med mørklægningsgardiner. De blokerer alt lyset og sørger for at du får den skønhedssøvn du fortjener. De kan også med fordel bruges når du skal have en lille morfar også kendt som en bette lur. Der vil samspillet mellem mørklægning og tyngdetæppet, sørge for at du falder hurtigt og nemt i søvn. Der er mange mennesker som benytter sig af små “bio hacks” såsom tyngdetæppet for at manipulere deres krop mest effektivt og få alle fordelene som kroppen har at byde på. Man skal blot vide hvordan man udnytter dem bedst