advokat hjælp
juli 27, 2021

Mangler du advokat hjælp?

By Leslie Beck

Der kan opstå flere forskellige situationer i dit liv, hvor du får brug for en advokat. Eksempelvis hvis du skal købe et hus eller lejlighed. Hvis du skal giftes eller skilles. Hvis du har brug for at udarbejde et testamente, eller hvis du selv er arving. Det vil altid være en fordel at hyre en advokat, når du får brug for juridisk rådgivning. Advokaten er nemlig erfaren og kan derfor hjælpe dig med alle paragrafferne og den juridiske proces. I nogle tilfælde vil du også opleve, at advokaten kan være den fornuftige mægler for dig, hvis du selv står i en følelsesmæssig svær situation. Som eksempelvis ved dødsfald eller skilsmisse.  

Hvis du mangler advokat hjælp, kan du få juridisk rådgivning her: www.nemadvokat.dk 

Hvis du skal købe bolig 

Hvis du står over for et boligkøb, vil du hurtig finde ud af, at der er utroligt mange oplysninger og dokumenter, der skal holdes styr på. Derudover vil selve købskontrakten ofte være kringlet nedskrevet med en masse juridiske formuleringer. Det kan derfor være en rigtig god idé med en boligadvokat, som kan bistå dig. Denne kan både hjælpe dig med at læse kontrakten igennem, men han eller hun kan også bistå dig med flere af de andre aspekter ved boligkøb. Blandt andet kontakten med ejendomsmægleren og banken. Eller udarbejdelse af skødet og mange andre ting. Kort fortalt kan det altid svare sig med en boligadvokat ved boligkøb. 

Hvis du skal giftes 

Når du skal giftes, skal du tage stilling til, om der skal udarbejdes en ægtepagt. Hvis du ikke får udarbejdet en ægtepagt, vil din partner og du få såkaldt fælleseje. Det betyder, at hvis I bliver skilt, vil alle jeres værdier som udgangspunkt blive delt. Hvis du eksempelvis har en stor formue, eller din partner har en stor gæld, kan det derfor være en god idé med en ægtepagt. I vil så fald få det, der hedder særeje. Hvis du blot har enkelte genstande, som du gerne vil beholde i tilfælde af skilsmisse, kan du også blot få særeje på disse. Kontakt en advokat, der er specialiseret i familieret, hvis du vil høre mere om dine muligheder. 

Skal du have lavet testamente? 

Der kan være flere gode grunde til, at du gerne vil have udformet et testamente. Måske har du nogle helt specielle værdier, som du gerne ser, at en helt specifik person arver? Måske ønsker du ikke, at det skal være op til dine efterladte, hvem der skal arve hvad? Uanset hvad dit grundlag er, kan det være en fordel at få en advokat til at hjælpe dig med at udforme et notartestamente. Et notartestamente skal nemlig underskrives i din lokale skifteret foran en notar. Notaren står så inde for, at din identitet er korrekt, og at du er ved din fulde fornuft. Det betyder, at der ikke er nogen, som senere kan gøre indsigelse mod dit testamente. Det er med andre ord din garanti for, at din sidste vilje bliver indfriet.