præmier
november 4, 2020

Præmier og medaljer til alt og alle

By Leslie Beck

Der er et mesterskab lige om hjørnet, måske inde for sport eller en anden turnering såsom skak. Måske er fodboldstuneringen blevet planlagt, og alt er i orden undtaget turneringens trofæ. Det kan være, at der er en helt anden event, hvori der påkræves et bevis for sejren. Præmier og trofæer, så vinderne kan nyde godt af deres hårde arbejde. Det er vigtigt, at præmien afspejler begivenheden, men også har en følelse af værdig.

Medaljer og trofæer behøver ikke at være lavet af det dyreste materiale, fordi symbolikken her er den vigtigste faktor. Desuden er de fleste præmier lavet i god kvalitet og solidt design. Samtidig har de den fordel, at de kan købes til en billig pris.

glad vinder

Hvad betyder præmier for anerkendelse?

Præmier er vigtige i konkurrencer fordi det forsøder de tre toppladser i enhver konkurrence. De fungerer som et minde og en belønning for at have præsteret godt. De er ikke nødvendigvis begivenhedens højdepunkt, men en formalitet, som erkender det hårde arbejde og den indsats, deltagerne har gjort sig.

En præmie kan forbindes med gode minder eller en reminder af et opnået mål. Præmier og medaljer er ikke kun forbundet med sport og andre konkurrencer, men derimod et symbol på at det hårde arbejde, som man har dannet sig, er blevet erkendte og fortjener at blive belønnet.

Pokalen er som regel den første ting, mange vil tænke på, når der nævnes præmier. Gennem historien har pokalen været et eksempel på en klassisk præmie. Derfra har nyere og mere specifikke design udsprunget.

Hvilken type præmie skal gives?

Det afhænger altid af anledningen. Normalt er det, at man giver en pokal til et sportshold, som har præsteret under en turnering på et højere niveau, som fortjener erkendelse. Det ses også under andre begivenheder såsom de olympiske lege, hvor atleter som har arbejdet hårdest og nået toppen af de bedste af de bedste, får medaljer. Som regel får de enten bronze, sølv eller guld, hvor guld er det ultimative bevis på at toppen er nået.

Medaljer udgives også i andre forbindelser såsom militæret. Mange medaljer, trofæer og lignende har et alment design, som gør det muligt at bruge dem til alverdens formål. Det gør dem også nemmere at dekorere, hvis anledningen ligger i den niche ende. Det gode ved dette er, at hos de fleste forhandlere kan man selv designe motivet, indgravering og til første, anden og tredjepladsen.

Præmiens design og overvejelser

Når man skal uddele præmier, så er det en væsentlig ide at gøre sig umage.

Man kan vælge noget småt og billigt med stadigvæk vellavet og pænt. De kunne for eksempel være en lille statuette i guldplast af en fodboldspiller. Eller måske et mere universalt design som et par fodboldstøvler der sparker til en bold. Hvis det er til en mere almen begivenhed, kunne man vælge noget neutral såsom stjerneskud.

Man kan også gå i den klassiskes retning og anskaffe sig en klassisk pokal. Hvis man gerne vil være ekstravagant, kunne man tage krystalblokke med indgraveringer, der erkender anledningen. Der er også forhandlere, som sælger helt unikke design til store og niche trofæer såsom ridesport og esport.