Hamsterbur
april 15, 2021

Sådan bliver du klar til at få en hamster

By Leslie Beck

Går du også og overvejer, om du skal have en hamster? Det kan også være, det er en af dine børn, der i længere tid har gået og plaget dig om, hvorvidt han eller hun ikke må få en hamster. Uanset – så er det godt at læse lidt op på, hvordan man bliver forberedt til at få en hamster ind i huset. Det kan godt være, at det er et meget lille dyr, men du skal stadig tage store hensyn og sørge for at have alt det rigtige udstyr.

Drikkeflaske og madskål

En hamster skal naturligvis altid have adgang til mad og rent vand. Det er meget vigtigt, at du sørger for, at hamsteren altid har vand. Hvis den ikke har dette, så kan det betyde, at hamsteren bliver dehydreret, og det kan den tage stor skade af. I sidste ende kan det koste den livet, så du skal virkelig huske at holde øje med vandflasken.

Hamsterbur – et hjem til det lille nye væsen

Det er klart, at du får brug for et hamsterbur, hvis du skal have en hamster. Her er det vigtigt, at du tænker på, at buret ikke skal være alt for lille. Hamsteren er nemlig et meget nysgerrigt dyr, og den skal have mulighed for at kunne gå lidt på opdagelse i sit eget hjem. For at gøre det endnu sjovere for hamsteren kan du udstyre buret med en masse aktiviteter, den kan underholde sig selv med. Der findes mange hamsterbure, hvor dette udstyr allerede er med fra start af. Hvis du vil forkæle din hamster lidt ekstra, så kan du også give den friske frugtgrene, som den kan lide at bide i. Hamster elsker at bide i friske frugtgrene

En hamster er et natdyr

Du skal være opmærksom på, at en hamster er et natdyr. Derfor kan det godt være upraktisk at have hamsterburet i soveværelset, da det kan betyde, at hamsteren kan holde dig vågen i løbet af natten.

Hamsterhjul – en hamsters yndlingsaktivitet

Hvis der er noget, en hamster elsker at bruge tid på, så er det at løbe rundt i et hamsterhjul. Så hvis du gerne vil gøre din hamster glad, så skal du sørge for at give den et hamsterhjul, den kan underholde sig selv i.

Hamsterbur

Hvor skal hamsterburet stå?

Men hvor er det så bedst at placere sin hamster, når først man har fået en? Her er der flere ting, man skal tage hensyn til. For det første så har en hamster rigtig god hørelse. Derfor skal du ikke stille buret for tæt op ad en højtaler. Det er også vigtigt, at buret ikke står i et koldt rum, da det kan få hamsteren til at begynde at gå i hi. Derudover er det også vigtigt, at buret bliver placeret i en vis højde. En hamster bliver bange, hvis du tilnærmer dig buret, mens det står på jorden. Dette minder nemlig hamsteren om rovfugle, og det er unødvendigt at skræmme den på denne måde.