plankebord
marts 1, 2021

Sådan finder du det perfekte plankebord

By Leslie Beck

Det allervigtigste møbel i spisestuen er uden tvivl spisebordet. Du bruger mange timer årligt på at sidde omkring dette bord alene såvel som i fællesskab med andre. Spisebordet er samlingspunktet for hele familien, og ligeledes når der kommer gæster. Her nydes morgenkaffen, aftensmaden og eftermiddagsteen. Derfor er det selvfølgelig også et must at have et fedt spisebord, og lige nu er det altså det populære plankebord, der hitter overalt!

Her kan du læse mere om plankebordet og få inspiration til, hvilket plankebord du skal købe.

Hvad er et plankebord?

Et plankebord er et bord bestående af ét eller flere plader af træ. Mange steder specialiserer sig i at lave helt unikke plankeborde. Og det har skam vist sig at være en temmelig god forretning. Plankebordet har de seneste par år vundet stor popularitet i de danske hjem, og det er altså med rigtig god grund. Det rustikke plankebord passer godt ind i ethvert hjem i kraft af sine mange muligheder for forskellige designs. Det er altså svært ikke at falde en smule for det lækre plankebord.

plankebord

Plankeborde findes i utallige typer træ, farver og størrelser

Grunden til, at et fint plankebord kan matche alle typer af indretningsstile, er, at der er et væld af muligheder for at designe sit helt eget plankebord. Plankeborde laves i mange forskellige træsorter og kan behandles med olie for at opnå lige præcis den farve plankebord, som du vil have.

Et plankebord kan også fås i mange forskellige typer længder. Derved kan et plankebord passe ind i dit hjem, hvad end du bor i en lille lejlighed eller i et stort hus. Derudover kan mange plankeborde kombineres med forskellige typer bordben, som også kan skabe et helt unikt look for dit plankebord. Mulighederne er mange.

Hvilket plankebord skal du vælge?

Det er faktisk helt op til dig selv at finde ud af, hvilket plankebord du ønsker i dit hjem. Det er klart plankebordet behandlet i mørk træolie, der har gjort det største indtog i de fleste hjem rundt omkring. Dette betyder dog ikke, at den type plankebord passer bedst i dit hjem. Og derfor er plankebordet oplagt for alle! Har du et meget lyst og hvidt hjem, kan et mørkt plankebord godt ødelægge harmonien.

Du kunne i stedet kigge på et lyst plankebord. En anden mulighed er måske endda et helt ubehandlet plankebord i lyst træ. Hvad der passer bedst til dine spisebordsstole, er også altid en overvejelse værd. Har du eksempelvis meget mørke stole, er det som regel bedst, at spisebordet ligeledes er mørkt. Du kan jo selvfølgelig også gå hele vejen og købe helt nye spisebordsstole til dit nye og ikke mindst flotte plankebord. Ofte kan plankebordet købes i et sæt, hvor der hører stole med, til en virkelig god pris.

Der er altså al mulig god grund til at kigge på et plankebord. Plankebordet er den helt store tendens for tiden, men i og med at du designer dit helt eget plankebord, behøver netop dit bord altså ikke ligne alle andres.