balloner med 2018 logo
februar 9, 2021

Sådan holder du en fed fest for din teenager

By Leslie Beck

De fleste forældre ånder lettet op, når konfirmationen er overstået. Det kan være en dyr og vanskelig affære, men det er dejligt at fejre sit næsten voksne barn med en storslået fest. Men der er altså en fest mere, som de fleste forældre skal holde for deres børn. Når de skal holde 18 års fødselsdag, så skal der typisk også holdes en stor fest. 18 års fødselsdag er en vigtig dag, hvor dit barn for alvor træder ind i voksenlivet. Og 18 års fødselsdag  bør altså fejres med en storslået fest. Det kan næsten ikke være en fest, der går i glemmebogen. Dit barn vil ofte være helt vildt spændt på sin 18 års fødselsdag, da det kan opleve fuld myndighed fra denne dag. Det kan måske få lov til at køre i bil, hvis det har taget kørekort. Det er dermed også en lidt skræmmende dag, fordi dit barn skal til at stå på egne ben. Det kan være, det er ved at være færdig med sin ungdomsuddannelse. Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed fra den dag.

Husk nu pynten til 18 års fødselsdag

Pynten er rigtig vigtig. Det er det, der får et måske lidt kedeligt lokale til at se ekstra flot ud. Og det sætter altså stemningen for 18 års fødselsdag. Med den helt rette pynt kan dit barn føle sig elsket og værdsat. Hvis dit barn kan være involveret i processen, så kan det blive en af de sidste rigtig hyggelige aktiviteter mellem dig og dit barn, inden det flytter hjemmefra. Det er altså bare med at researche lidt på pynt til 18 års fødselsdag. Der er helt sikkert nogle ting, som I ikke har tænkt over. Det er også vigtigt at huske, at den dyreste pynt ikke nødvendigvis er den flotteste. Det er ikke en dårlig ide at inddrage en masse natur i form af buketter og lignende. Naturen gør altså noget helt særligt for sådan en dag. Det er en måde, hvorpå noget af naturens fuldendte skønhed kan smelte ind i festlokalet. Det er en relativt billig pynt, hvis det er noget, der for eksempel plukkes i vejkanter og lignende. Tidsler gør sig rigtig godt i buketter. Det er selvfølgelig lidt synd for bierne, at I tager deres mad. Men så længe, at I plukker lidt spredt, så skal det nok gå.

pynt til fest

Hold det lidt festligt med et metallisk farvetema

Guld, sølv og andre metalliske nuancer har noget festligt over sig. De kan pifte ethvert farvetema lidt op. Det er selvfølgelig en god ide at vælge et overordnet farvetema, der holder sig indenfor nogle relativt få farver. For mange farver kan hurtigt blive grimt, hvis du ikke er professionel. Du kan med fordel tage udgangspunkt i dit barns yndlingsfarver. En 18 års fødselsdag skal helst være noget, der huskes som noget særligt. For mange kan den være vigtigere end konfirmationsdagen. Det er noget, som i som familie skal huske. Det er nemlig en rigtig festlig dag, som man skal huske at nyde.