kontorstol underlag
maj 2, 2021

Sådan vælger du kontorstolsunderlag til kontoret

By Leslie Beck

Du kan få underlag til kontorstol med en længere række af muligheder, og valget af det bedste produkt kan betyde forskellen mellem komfort og rygsmerter eller eventuelt et beskadiget gulv. Når du vælger den rigtige skrivebordsmåtte, skal man tage hensyn til flere overvejelser, herunder gulvtype / bagside, form, størrelse, tykkelse og kant. Ved at forstå disse egenskaber og vælge korrekt kan din stolemåtte give mange års komfort, let bevægelse og samtidig beskytte gulvet nedenunder. Få eventuelt inspiration fra https://www.inventarland.dk/kontorstole/stoleunderlag/

Hvilken type gulv har du?

Den første overvejelse, når du vælger en kontorstolsmåtte, er typen af ​​gulv, måtten hviler på. Denne kategori kan opdeles i hårde overflader og tæppebelagte overflader. Hårde overflader inkluderer (men er ikke begrænset til) fliser, marmor, hårdttræ, beton og linoleum. Tæppede overflader kan omfatte kvadratiske tæpper og orientalske måtter ud over det traditionelle tæppe. Underlag til hårde overflader har en glat bagside, som ikke ridser eller beskadiger gulvet nedenunder og også hjælper med at holde måtten i bevægelse. Gulve med tæpper på overfladen har små ankre eller ”tænder”, der griber tæppet og forhindrer måtten i at glide. Disse ankre er specielt designet til ikke at beskadige tæppet.

kontorstol

Hvilket design er du ude efter?

Selvom rektangulære underlag er mest udbredte, er andre designs også tilgængelige. Et andet populært design er en rektangulær bundmåtte med en ”læbe”, der er defineret som et fremspring eller forlængelse fra kanten af ​​måtten, og denne del er placeret under skrivebordet. Læben beskytter gulvet under skrivebordet, hvor stolen kan rulle, hvis den skubbes helt ind. Underlag i specialdesign er også tilgængelige.

Hvilken størrelse har du brug for?

Kontorstolsunderlag tilbydes i en række standardstørrelser, der spænder fra 90 cm x 122 cm op til 183 cm x 244 cm til tæppebelagte overflader og 152 cm x 244 cm til hårde overflader. Der findes mange trin i størrelsen. Ligesom brugerdefinerede former er tilgængelige, er der også brugerdefinerede størrelser.

Hvor tykt skal underlaget være?

Udover bagsiden er tykkelsen på skrivebordsmåtten den vigtigste faktor. Fordi stolemåtterne til hårde overflader hviler på en solid platform, er de fremstillet i en tykkelse. Tæppe kommer dog i en række tykkelser og kan polstres med polstring nedenunder. Således tilbydes tæppebelagte kontorstolsunderlag i flere tykkelser. Jo tykkere måtten er, jo fladere ligger den, og jo mindre bøjer den sig, hvilket gør det lettere at rulle på. Derudover hjælper tykkere stolemåtter med at forhindre stolen i at bevæge sig, da den vil forblive mere niveau.

Hvad med underlagets kanter?

Den endelige overvejelse, når du køber et underlag til kontorstole, er typen af ​​kantning. Kanten kan enten være skråtstillet (skråt) eller lige. Det er bedst at have en lige kantmåtte til hårde overflader. Til tæppebelagte områder er et skråt underlag ideel.

Nogle sidste ord

I betragtning af de omfattende muligheder, der er tilgængelige med kontorstolsunderlag, er det bydende nødvendigt at vælge den måtte, der passer bedst til et givet miljø. Ved hjælp af ovennævnte faktorer og ledsagende information kan man vælge den mest passende stolemåtte.