Blodtryksmåler med søjle
maj 24, 2021

Sørg for at have blodtrykket i orden, før du rejser

By Leslie Beck

Har du en mistanke om, at dit blodtryk er for højt? Så bør du bestemt få det tjekket. Normalt ville man tage til lægen med den slags. Men under pandemien har det været lidt mere besværligt. For man vil jo ikke udsætte sig selv eller andre for smitterisiko. Derfor er der mange, der har valgt selv at investere i en blodtryksmåler. For så er det jo muligt at måle sit blodtryk hjemme, hvilket er en del nemmere. Det er bare med at læse brugsanvisningen og så ellers i gang.

Det er ganske simpelt at anvende en blodtryksmåler

En blodtryksmåler kan godt lyde som et avanceret apparat. Men det er egentlig ganske simpelt, så længe du får læst brugsanvisningen godt igennem. Det er nemlig nødvendigt at vide præcist, hvordan du skal anvende en blodtryksmåler. Ikke kun i forhold til, hvad man kan med den, men også hvilke begrænsninger, der er. Find den rigtige blodtryksmåler til dine behov. Når du ved, hvordan du skal benytte din blodtryksmåler, kan du føle dig sikker. For så ved du, at du ikke gør noget forkert. Og det er ganske betryggende at vide, når du vil måle dit blodtryk.

Kender du nogen, der har en blodtryksmåler, kan du med fordel låne den. For det skader aldrig at få målt sit blodtryk. Også selvom du føler, at alt er, som det skal være. Det er altid rart lige at kende tallene. For nogle betyder det blot, at man kan fortsætte sit liv uden at lave nogle ændringer. For andre kan det betyde, at man er nødt til at foretage ændringer i den livsstil, man har. For livsstil har bestemt en stor betydning på dit blodtryk. Dog er det ikke det eneste, der spiller ind.

Hvorfor får folk et forhøjet blodtryk?

Et forhøjet blodtryk kan skyldes mange ting. Ofte kan man ikke pege på én bestemt ting, der er skyld i, at man har forhøjet blodtryk. Men der er bestemt nogle ting, der kan påvirke blodtrykket. Til at starte med er der ting som overvægt, for lidt fysisk aktivitet, for meget alkohol og lignende. Derudover kan det også være arveligt. Der er altså en grund til, at Sundhedsstyrelsen foreslår, at vi er fysisk aktive hver dag og får pulsen op. Det er nemlig meget, meget gavnligt for ethvert menneske. Med en blodtryksmåler kan du altså holde øje med, om du har brug for mere bevægelse eller en ændring i dit indtag af alkohol og lignende. Det varierer fra den ene til den anden, så det er med at tænke over dine vaner.

Noget, der også kan lede et forhøjet blodtryk, er stress. For eksempel i forbindelse med dit arbejde. Det sker, at alle oplever stresssymptomer eller endda stress. Det skal naturligvis tages alvorligt. Det bedste, man kan gøre, er ofte at være opmærksom på det. For så kan man prøve at tackle det i stedet for bare at køre videre og lade det blive værre.