maileg
september 11, 2021

Tre råd: Sådan kan du have mere sjov med dine børn

By Leslie Beck

Det kan for mange forældre og børn føles meget hektisk at komme igennem hverdagen. Hvis begge forældre har fuldtidsjob og selv skal passe et hus, venner, familie og økonomi, kan det godt være svært at finde meget tid til at have det sjovt sammen med børnene.  

Det behøver til gengæld ikke at være på den måde, for der er masser af måder, hvor du nemt kan få nogle gode og sjove timer i dine børns selskab. 

Læs med her og få tre gode råd til at have det mere sjovt med dine børn.  

Godt lejetøj kan være svaret 

Faktisk er svaret rimelig enkelt. Også selvom det ikke automatisk gør alting bedre, og at du med det samme vil få det sjovere med dine børn, så kan godt legetøj gøre en verden til forskel derhjemme.  

For eksempel Lillebror Mus fra Maileg kan være et godt stykke legetøj til børn i de små aldre, der godt kan lide at lege med forskellige karakterer og er kreative nok til at kunne lave leg ud af meget få stykker legetøj.  

Godt legetøj som ligesom fra Maileg, kan du for eksempel også få gavn af, fordi dine børn vil være i stand til at lege med det alene.  

Udnyt omgivelserne 

Det kan være en rigtig god idé at benytte omgivelserne til leg og ballade. Det vil altså sige, at det kan være en rigtig god og hyggelig idé bare at gå en tur sammen med dine børn.  

Det er sådan set ligegyldigt, hvor gamle de er, fordi I vil komme til at have det sjovt i et naturligt og behageligt miljø, hvor der er plads til at gemme sig og løbe.  

Hvis du gør det om sommeren, mens der er godt vejr og solen skinner, bliver det hele kun bedre. Om vinteren er der til gengæld også gode muligheder for at lege udenfor, og I kan for eksempel have et projekt om at bygge en god og stor snemand, hvis der er faldet meget sne udenfor.  

Det kan også være vildt hyggeligt at tage ud i naturen på tur og så lege nogle lege derude. Blandt andet med Maileg.  

Hvis I har lyst, kan I også tage mere robust og naturligt legetøj ligesom Maileg med ud i naturen og lege med det der.  

Prioriter kvalitetstid sammen 

Det kan for mange familier være svært at finde tiden til at være sammen for at lege. Det kan til gengæld rigtig godt betale sig at gøre det.  

Du kan med stor fordel afsætte et par timer om ugen, hvis ikke om dagen, til legetid med børnene.  

De vil synes, at det er en fest, og I vil også få noget virkelig god og hyggelig kvalitetstid sammen.  

Der er heldigvis meget legetøj at lege med, og med Maileg er der også et bredt sortiment af forskellige dukker og bamser, som kan være inspiration og grobund for en masse karakterer og hyggelige stunder derhjemme eller på tur.  

Husk derfor bare at slappe af og prøve at have det sjovt, du behøver ikke stresse over det.