bedemand
marts 2, 2021

Tryghed i en svær tid

By Leslie Beck

En tid, som vi alle skal gennemgå på et tidspunkt, er tabet af vores medmennesker. For størstedelen er dette en meget hård tid. At miste folk omkring sig giver et tomrum, som ikke kan udfyldes af andre, og det kan være svært at håndtere. Vi håndterer alle sorg forskelligt, men uanset hvad er det ikke let for nogen. Derfor har man brug for enten at græde ud eller blot være i sine følelser i den periode, sorgen står på. Samtidig har du også brug for nogen ved din side. Nogle som har forståelse for, hvad du har brug for i den tid, så du kan bearbejde din sorg.   

De pårørendes ansvar  

Som pårørende skal man ikke kun forholde sig til tabet og de mange følelser, der kommer op. Man skal også være ansvarlig for, at den afdøde får en passende ceremoni og afsked. Uanset hvilken begravelse, der skal arrangeres, er der mange ender og dele, som skal sørges for og sættes i stand. Der skal besluttes, hvad den afdøde skal begraves i samt transport til og fra kirken eller hvor, ceremonien nu er. Disse praktiske opgaver kan godt virke endnu mere overvældende, når man i forvejen skal forsøge at håndtere sine egne følelser. 

Er du interesseret i en samtale for at få besvaret nogle af de spørgsmål, som selvfølgelig kommer, kan du altid bestille en gratis samtale hos denfribedemand.dk. De kan hjælpe i den svære tid. Det er en stor hjælp, at finde en bedemand som kan tage over på den praktiske front. En bedemand vil vejlede og sætte familiens ønsker i første række. Det er en stor tryghed i en tid, som kan føles uoverkommelig. 

En smuk afsked 

At skulle tage afsked med nogen, som stod en nær, er en tragedie. De fleste ønsker naturligvis at lave en smuk afsked både for den afdøde, men i høj grad også for de pårørende. De skal have lov til at gøre dagen til en smuk hyldest for vedkommende fremfor en mørk tragedie. En bedemand vil sørge for at tage bekymringerne fra de pårørende og give et frirum til at sørge. Der vil være plads til, at du kan være med familien og tætte relationer. 

Penge skal ikke være bekymringen  

En bedemand yder en service, og det betyder selvfølgelig også, at det ikke er gratis. Dog har en bedemand også funktionen som økonomimand under planlægningen. De vil imødekomme budgetter og ønskede prislejer. I en tid hvor familie og kærlighed skal være vigtigst, skal fokus ikke være på økonomi. Derfor kan det altid anbefales at være åben og ærlig overfor den bedemand, man nu har valgt, og lade dem tage over. Der er som sagt altid mulighed for en uforpligtende gratis samtale. Her kan du få lov til at få en snak, inden du vælger, hvem der skal være inde over planlægningen. Det er en personlig og sårbar situation, og derfor er det fuldt forståeligt, at man skal vælge en, man føler sig tryg ved. I sådan en situation skal du altid vælge efter, hvad der føles rigtigt.