Ladestander til el bil
oktober 19, 2021

Vil du medvirke til den grønne omstilling i praksis?

By Leslie Beck

Elbiler og hybrider er meget oppe i tiden, vi vil gerne deltage og vise at vi tager det alvorligt at vi gerne vil mindske udledningerne, men det kræver muligheder for det.

Mulighederne kræver at vi kan oplade vores eldrevne biler ude i den virkelige verden, og det kræver ladestander til elbil, hvilket efterhånden kan sættes op overalt, uden de store problemer, og nærmest uanset hvordan specifikationerne ser ud.

Det kan være du driver en virksomhed, hvor du gerne vil give dine medarbejdere mulighed for at lade deres biler op i arbejdstiden, det kan være du er medlem af bestyrelsen i en boligforening, hvor I gerne vil have sat ladestandere op.

Der kan også være en form for inspirerende gerning i at have ladestandere stående, hvis nu I gerne vil anspore folk til at anskaffe en el- eller hybridbil, fordi de kan se at der bliver taget hensyn til dig som ejer af en sådan bil, i form af en ladestander til elbil.

Prøv at kigge ind på reel-installation.dk, for at finde en autoriseret montør der kan løse opgaven for jer, så I er sikre på det bliver gjort ordentligt fra starten.

Ladestander til elbil – en investering i fremtiden

Der kommer helt sikkert flere el- og hybridbiler til i fremtiden, så det gælder om at være på forkant med fremtidens behov, derfor kan der være en idé i at du allerede nu tager stilling til en løsning, der også virker i fremtiden, forstået på den måde, at der skal kunne kobles endnu flere standere på når tiden kommer.

Men det er også sandt at alle de eksisterende installationer – om det er privat eller erhverv – er forskellige, hvilket kræver at der bliver taget stilling til alle de unikke opstillinger der er, men den i udgangspunktet billigste løsning, det er at lave installationerne til ladestandere langs en husmur, men der er også hensynet til om der skal laves en enkelt type stander eller flere forskellige i første hug.

Derfor er det absolut en god idé at alliere sig med en professionel, der kan råde og vejlede, og ikke mindst fremkomme med et konkret tilbud. På denne måde er man sikret, at det hele foregår på en forsvarlig måde og man kan føle sig tryg igennem hele processen i samråd med rådgivningen.

Vær bedre forberedt end alle andre

Det viser sig, at danske byer generelt er dårligt forberedte på at modtage flere elbiler, der er naturligvis steder der er bedre forberedt end andre, men set under et, så er der kommuner hvor der er forsvindende få ladestandere til elbiler, hvilket ikke ligefrem ansporer til at få folk til at købe elbiler, eller bosætte sig i kommunen.

På steder hvor der er mange etageboliger kan det være en udfordring, i og med at folk bor tættere sammen, og derfor kan de på mindre plads være langt flere elbiler, hvilket kræver markant flere ladestandere.

Derfor kan der være en direkte fordel for dig, eller måske nærmere din boligforening at få etableret en del ladestandere til elbiler allerede nu, før det virkelig bliver et problem, der kan måske endda også ligge en fordel for en forening at få det etableret, fordi det kan drive indtægter til foreningen.