https://whiteboardshoppen.dk/opslagstavle
september 7, 2021

Indret børneværelset med en opslagstavle

By Leslie Beck

Hører du til en af dem der tænker at opslagstavler er et fortidsminde blot, og at det ikke længere er noget vi har brug for i vores teknologiske tidsalder. Så tager du fejl, og har overset værdien i de mange egenskaber som opslagstavler har f.eks. på børneværelset.

Der er nemlig mange fordele ved at indrette børneværelset med opslagstavler.

Brug den som billedvæg

Børn elsker at se på billeder af deres familie og dem selv. Det minder dem nemlig om alt det gode i har.

En opslagstavle på børneværelset er en rigtig god ide til en billedvæg hvor i løbende kan udskifte billederne med nye. Hæng f.eks billederne op fra den seneste ferie, eller fra alle gæsterne der var med til den sidste fødselsdag, eller baby billeder fra da jeres barn lige var kommet til verden.

Hvis far eller mor rejser meget, eller bedsteforældrene bor langt væk så er det rart for børn at have et billede af personen som de kan kigge på. Under billederne på opslagstavlen kan i jo så evt. skrive lidt om hvornår det er fra osv.

Hvis det er en whiteboardopslagstavle med magneter, er det nemt at skrive og tegne imellem alle billederne.

https://whiteboardshoppen.dk/opslagstavle

Hæng barnets tegninger op

Du har helt sikkert mødt et barn der slet ikke kunne få armene ned, og ville vise sin fine tegning, bestående af to grønne streger og en rød, til hvem som helst der havde tid og lyst til at se den, med ordene: “Er den ikke bare flot”. Lige så snart børn lærere at tegne bliver de hurtigt fascineret af dette, og de elsker når alle deres smukke tegninger bliver taget imod og udstillet.

Men enhver forælder ved også at i morgen kommer der 2-3 nye tegninger til, og det kan være svært at få plads til dem alle.

Med en opslagstavle på barnets værelse, kan barnet selv være med til at bestemme hvilke tegninger der skal hænges op, og hvilke der skal sorteres fra når der skal være plads til nye.

Lad kreativiteten få frit spil

Der findes opslagstavler i stort set alle materialer former og farver, en opslagstavle behøver langt fra bare være en kedelig brun plade der hænger på væggen. Med lidt kreativitet kan det faktisk hurtigt blive til et lille kunststykke.

Køb f.eks. flere forskellige små opslagstavler i forskellige former og farver, og hæng dem forskellige steder i rummet. Køb opslagstavler med små bogstaver til, Opslagstavler i glas, opslagstavler der er magnetiske, eller med tavlelak så du kan skrive på dem.

Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser.

Lad barnet være med til at organisere


Jo ældre børn bliver jo mere skal de lære at klare selv, og en vigtig del af det at blive voksen er også at planlægge og huske. Lær dit barn allerede fra lille af at lave lister og skrive ned.

Brug f.eks. opslagstavlen til remindere om de små ting i hverdagen, som “Husk at redde sengen”, “Husk at tømme skraldespanden”, eller “Husk at lave lektier til på onsdag”

Lad barnet selv være med til at lave remindere og organisere tingene på opslagstavlen. Det er der mest læring i.