parterapi
januar 17, 2021

Sådan finder du frem til en god parterapeut

By Leslie Beck

Har du og partneren brug for at gå i parterapi? I så fald skal du læse med her.  

I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor det kan være en god ide, at man som par tager til parterapi. Og du vil samtidig få nogle gode råd til, hvordan du finder frem til en rigtig god parterapeut i dit lokalområde.  

Det gode ved parterapi  

Det kan være en rigtig god ide, at man som par tager i parterapi sammen. Det er rigtig svært at være i parforhold, og der kan ofte opstå nogle små problemer, som hurtigt kan vokse sig større. Det er meget vigtigt, at man formår at tage disse små problemer i opløbet. Men nogle gange er det bare ikke muligt.  

Hvis du og partneren er kommet et sted hen, hvor I har helt svært ved at kommunikere med hinanden, så er I nødt til at tage til parterapi sammen. Under parterapien kan I få nogle redskaber til, hvordan I bedre kan kommunikere med hinanden. Og I har samtidig en parterapeut, som kan fungere som mægler imellem jer. Nogle gange er det lige præcis det, man har brug for.  

Hvilken parterapeut skal I tage til?  

Der er en del forskellige parterapeuter at vælge imellem derude. Du kan for eksempel kigge lidt på hjemmesiden thepraxis.dk og se, hvorvidt det er en god parterapeut for dig og din partner.  

Først og fremmest handler det om at finde frem til en parterapeut i det område, som man selv bor i. Dette kan godt nogle gange være en lidt sværere opgave, end det umiddelbart lyder til at være. Hvis du bor lidt længere ude på landet, så er der for eksempel ikke så mange valgmuligheder. Og i sådanne tilfælde kan det altså godt være, at I er nødt til at køre lidt længere efter det.  

I kan for eksempel prøve at kigge lidt i den nærmeste storby. Her skulle det gerne være muligt at kunne finde frem til langt flere muligheder, når det gælder parterapi.  

I skal føle jer trygge ved parterapeuten  

Når man vælger sin parterapeut, så er det en god ide at finde frem til en, som i begge to kan føle jer trygge ved. I skal trods alt begge to kunne snakke uddybende om jeres problematikker, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at få en bedre kommunikation sammen. Og det kræver også, at I begge føler jer trygge ved jeres parterapeut.  

Det kan godt være lidt svært at have denne samtale sammen, hvis man i forvejen ikke har en god kommunikation i parforholdet. Men det er meget vigtigt at I prøver at respektere hinandens ønsker og at I går op i, at den anden skal føle sig komfortabel under parterapien.  

Det er desuden helt okay, at man går hen og skifter parterapeuten ud igen, hvis man ikke føler, der er en god kemi imellem parforholdet og terapeuten. Der er intet personligt ved dette og terapeuten tager det heller ikke personligt, at I på denne måde vælger en anden.