trøffel
juni 17, 2021

Sådan pifter du din mad op med trøffel

By Leslie Beck

Trøflen er en særlig svamp, der har en helt karakteristisk smag og et særpræget udseende. Trøflen er en delikatesse, der er blevet meget populær til at give maden smag.

Det er svært at beskrive trøflens aroma, men man kan nærmest kalde den nøddeagtig. Når du har smagt trøffel, er du dog ikke i tvivl næste gang, du møder den. Det er en smag, man ikke glemmer.

Hvis du er interesseret i at udfordre dig selv lidt i køkkenet, så kan det anbefales at prøve at lave mad med trøffel. Det er en nem måde at gøre dine retter ekstra delikate. Du kan finde lækker trøffel til madlavningen her. 

Opskrifter med trøffel

Der er uendelige muligheder for madlavning med trøffel, da svampen giver et lækkert touch til de fleste retter.

Man skal dog huske, at svampen virkelig smager igennem, og det er derfor ikke nødvendigt at tilføje ret meget til sine retter. Man skal passe på med at overgøre det, da trøffelsmagen helst ikke skal overdøve de andre smage helt.

Blandt de mest populære retter med trøffel er risotto eller pasta med trøffel. Svampen kan dog også bruges til at lave trøffelmayonnaise, der er virkelig god til pommes fritter.

 Ellers kan du også rive lidt trøffel over din pizza eller bruge en trøffelolie for at gøre din hjemmelavede pizza lidt lækrere.

Det kan også være en idé at lave en salat med mozzarella og lidt revet trøffel på toppen for at give salaten lige det ekstra.

Hvis du godt kan lide at prøve noget nyt og anderledes, så kan det være sjovt at prøve at lave trøffelpopcorn. Mulighederne er mange. Det er kun fantasien, der sætter grænsen.

trøffel

Hvordan tilbereder du en trøffel?

Først handler det om at vælge dine trøfler. Der findes 3 forskellige slags trøfler, du kan købe. Den ene hedder sommertrøffel, hvilket er den mest brugte trøffel. Den anden hedder den hvide trøffel, der er kendt for sine hvide farve og er den dyreste af trøflerne. Den sidste hedder den sorte trøffel, der har en meget nøddeagtig smag.

Når du skal tilberede en trøffel, da er det vigtigt, at det bliver gjort på den rigtige måde.

Først og fremmest skal den renses. Det ordnes ved, at man renser jordresterne fra svampen med en blød børste. Her skal du huske ikke at bruge vand, da det kan forstyrre trøflens duft.

Når du skal opbevare dine trøfler, så er det nødvendigt, at de bliver opbevaret et tørt og køligt sted. Put dem i et glas eller i en lukket bøtte og læg dem på køl i køleskabet. Det er essentielt, at de ikke bliver udsat for fugt, da de kan udvikle skimmelsvamp. 

Når du skal rive din trøffel, da er det vigtigt, at du river den rigtig fint. Du kan eventuelt også bruge et mandolinjern for at få de perfekte, papirtynde skiver.

Når du skal tilsætte din trøffel til maden, er det vigtigt, at du ikke giver trøflen for meget varme. Den kan hurtigt miste smag, hvis den bliver udsat for høje temperaturer.