tastatur
april 3, 2021

4 tips til at vælge det rette computer tastatur

By Leslie Beck

Mange af os bruger en hel del tid på vores computere hver dag og trykker på tasterne uophørligt. Vi har masser af skrivejobs at udføre disse dage – lektier, skoleprojekter, dokumenter, som vores chef vil have skrevet, og så videre.

Tastaturer bruges primært til at skrive, men kan gøre så meget mere. Med et par ekstra funktioner, vil hvad dit tastatur kan gøre for dig, kunne få dig til at blive forelsket i det.

Når dit gamle tastatur skal udskiftes, er første indskud ofte at vælge den samme type tastatur, som du er vant til. Men det kan være, at du finder dig positivt overrasket. Her er der 4 tips til at vælge det rette tastatur.

 1. Vælg dit computer tastatur ud fra din arbejdstype

Der findes flere forskellige typer computer tastaturer i dag, hver designet med fokus på specifikke funktioner. Den første ting, du skal overveje, er den slags arbejde, du skal udføre med dit tastatur.

Der er tastaturer specielt designet til computerspil. Få en af dem, hvis du er en seriøs gamer. De bedste spiltastaturer indeholder specielle spiltaster til at hjælpe med at spille computerspil. Hvis du har brug for din computer til et skrivejob, hvor du skriver i længere perioder, så få et ergonomisk tastatur, der giver dig en god og behagelig skriveoplevelse.

Hvis du har brug for at arbejde med tal, bør du sørge for at få et tastatur med et numerisk tastatur. Dit arbejde dikterer i vid udstrækning, hvilken type tastatur du skal vælge, så du ikke bruger dine penge unødigt på den forkerte type tastatur, som du ikke har brug for.

mus

2. Vælg dit computer tastatur ud fra tasterne

Sørg for at tjekke tasterne først, når du køber et computer tastatur. Du vil ikke ende med et tastatur, der føles som en skrivemaskine. Kontroller og test, hvordan tasterne føles. Der er tastaturer, der har følsom, blød, fjerlignende følelse, og der er andre, der kræver noget ekstra pres at skrive på. Sørg derfor for at teste dem, før du træffer din beslutning.

3. Vælg dit computer tastatur ud fra kompatibiliteten

De fleste tastaturer kobles i dag til computeren via USB-porte. De gamle PS/ 2-porte er næsten fuldstændigt forældede. Trådløse tastaturer opretter forbindelse til systemet via Bluetooth og er en smule vanskeligere at konfigurere end plug and play USB-ledningstastatur. De fleste tastaturer har brug for software installeret på din computer for at bruge funktionstasterne. Sørg for, at tastaturet er kompatibelt med dit system, før du rent faktisk køber et.

4. Vælg dit computer tastatur ud fra designet

Tastaturets design og arkitektur gør en stor forskel i din computeroplevelse. Baseret på design kan tastaturerne grupperes i standard, spil og ergonomisk.

Standardtastaturer er de mest almindelige typer. Disse dage kommer standardtastaturer med multimedietaster udover standardsættet med 104 taster. Gaming-tastaturer er beregnet til spil, som indeholder multimedietasterne samt andre specielle taster til spil.

Ergonomiske tastaturer er designet til at placere dine hænder naturligt og reducere belastningen ved at tilbyde en ordentlig håndledsstøtte for at maksimere komforten. De er bestemt dyre, men de er pengene værd. Vælg et ergonomisk tastatur, hvis du lider af karpaltunnelsyndrom.

Det kan også være, at du har behov for belysning i tastaturet eller et DVORAK layout eller andet.