computer
april 1, 2021

Sådan opgraderer du din computer med nyt pc udstyr

By Leslie Beck

Er du også bare vant til at sidde foran din bærbar computer uden noget pc udstyr? Næsten uanset hvad man laver på sin computer, så er det rart at have lidt ekstra pc udstyr. Det er måske særligt rart, hvis man er typen, der godt kan lide at game. Her kan du i hvert fald få lidt inspiration til, hvilket udstyr du kan købe til din computer.

En mus

Det kan godt være, at du er vant til at prøve et touch-pat, man har du prøvet for nyligt, hvordan det faktisk er at have en rigtig mus? Hvis man gamer, så er det i hvert fald helt uundværligt. Hvis man primært bruger sin computer til at arbejde fra, så kan det altså stadig være rigtigt dejligt at have en rigtig mus. Det er bare nemmere og hurtigere at navigere rundt på computeren, og det er også nemmere at højreklikke og dobbeltklikke. Det er i hvert fald klart noget PC udstyr, du bør overveje at købe.

Tastatur

Hvis du godt kan lide at game, så vil du sikkert også gerne sidde ved en stationær computer. De er bare bedre at game på. Her er det også vigtigt, at du har et godt tastatur. Du kan f.eks. få et af dem, der lyser i en masse forskellige farver. Så har du også mulighed for at sidde i et mørkt rum og bruge din computer – og så er det også bare lidt blæret.

gamer

Grafikkort

Hvis du gamer, så vil du nok gerne have muligheden for at spille alle spil. Hvis du har et dårligt grafikkort, så er det bare ikke sikkert, at din computer kan trække det. Det kan godt være dét værd at investere i et nyt grafikkort, hvis man gerne vil spille de gode spil. Det er også irriterende, at man er begrænset, fordi man ikke har det rette grafikkort.

Højtalere

Det er begrænset, hvor god lyd der kommer ud af en computer. Hvis man går op i musik og gerne vil spille musik fra sin computer af, så bliver det altså væsentligt bedre af, at man har et sæt højtalere. Dette kan også være en fordel, hvis du skal holde en fest og gerne vil kunne skrue op for volumen på musikken. Der er det altså igen begrænset, hvad en computer uden højtalere kan præstere.

Harddisk

En harddisk er et smart stykke nyt pc udstyr, hvis man gerne vil være sikker på, at der ikke er noget, der bliver slettet fra ens computer. Computere kan godt være uforudsigelige, og så kan det også ske, at man kommer til at ødelægge dem. Derfor er det smart, hvis man kan have alt det vigtige på en ekstern harddisk. Hvis du også er typen, der godt kan lide at have mange film og serier på computeren, så kan det godt blive trængt med plads. Her er det smart, at mange kan flytte film og serier hen på en ekstern harddisk, så de ikke fylder på computeren.