gaming headset
april 10, 2021

Sådan vælger du det rette headset til gaming

By Leslie Beck

Esportsindustrien er på sit højeste lige nu. Spilstudier skaber spil af topkvalitet og som kræver meget af din hardware. Ved opdatering af deres computere sørger brugere ofte for at købe nye dele til systemenheden og ignorerer tilbehør, der er lige så vigtige for et behageligt spil – gaming tastaturer, controllere og headsets. Headsets fortjener særlig opmærksomhed, fordi lyd i høj kvalitet med god støjreduktion spiller en vigtig rolle, når du spiller en hvilken som helst slags spil.

Der er mange faktorer, der bør overvejes, når du vælger det rigtige headset. Vi vil her dele noget indblik i nogle aspekter, der bør overvejes, når du vælger et headset til gaming.

Hvad er funktionerne i et headset til gaming?

Dette tilbehør har unikke egenskaber designet til spil. Derfor er udvælgelseskriterierne her helt forskellige fra konventionelle headsets til musik. Du kan ikke nyde den perfekte lyd fra klassiske eller rock-sange med headsets til gaming. Imidlertid høres de mindste lyde i dem: hvisken, stille trin, buskets raslen, slibning af metal og andre spillydeffekter. Hovedopgaven med et sådant headset er at gøre spillerens oplevelse i den virtuelle verden super realistisk og lyden – klar og rummelig.

gamer mand

Hvad skal man være opmærksom på?

Kriterierne for valg af et gaming headset er følgende:

  1. Frekvensområde. Standarden på – 20 til 20.000 Hz er velegnet. Det er ikke værd at investere i og lede efter noget unikt her.
  2. Impedans. Jo højere værdi, jo bedre lydkvalitet. Den optimale værdi for et spiltilbehør er 32 Ohm.
  3. Volume. Erfarne brugere rådes til at købe headsets med et lydniveau på ca. 100 dB.
  4. Harmonisk forvrængning. I budgetmodeller overstiger den ikke 15%. I luksustilbehør – 0,1 – 0,5%. I et top headset – ikke mere end 0,2%. Jo lavere antal, jo mindre væsen, ekko og andre forvrængninger.
  5. Ledningslængde. Hvis du beslutter at købe et headset med kabel, skal sørge for at få tilstrækkelig længde. Den optimale længde er 2 meter.
  6. Tilstedeværelsen af ​​en mikrofon. Dette er et obligatorisk element på listen over kriterier til valg af spiltilbehør.
  7. Simulering af omgivende lyde. Denne funktion er tilgængelig i USB-modeller med en indbygget 9,1 niveau lydfunktion. Med dens hjælp skabes effekten af ​​tilstedeværelsen let.

Hvilken slags headset til gaming bør man købe – med ledning eller trådløs?

Når det kommer til komfort, vinder den trådløse mulighed utvivlsomt. Et headset med ledning til en computer er tilsluttet via USB. Gode modeller med indbygget lyd for skarp surround sound. Tilbehør med mini-jack-input har ikke denne fordel.

Trådløse Bluetooth-hovedtelefoner fungerer i en afstand på 10 meter og giver en god forbindelseskvalitet. Den anden mulighed er et headset med en radioforbindelse. Deres arbejdsområde er ca. 100 meter, men driftstiden uden genopladning er begrænset til 4 timer. Det trådløse tilbehør kræver opladning efter et par timers spil.

At vælge et headset til gaming er udfordrende, men spændende. Det er værd at huske, at komfortable spilsessioner på enhver platform ikke kun kræver avanceret hardware, men også lyd i høj kvalitet.