ehandel
november 15, 2020

Fordele og ulemper ved at handle på nettet

By Leslie Beck

Kunne du godt tænke dig at udnytte muligheden for at handle i de mange tusinde webshops, der findes på nettet? Er du en smule utryg ved e-handel, og ved du ikke helt, hvor du skal starte? Eller vil du gerne have nogle gode tips til din e-handel? Så læs med her og få gode råd til sikker e-handel.

Sådan undgår du at blive snydt af webshops

Der fortælles ofte mange historier om mennesker, der bliver snydt af fake webshops. Heldigvis er langt de fleste webbutikker reelle, og langt de fleste webshopejere ved godt, at de ikke kommer langt med at snyde kunderne. Når du klikker ind på en webshop, som du ikke kender på forhånd, er der nogle få ting, du kan undersøge. Stol først og fremmest på din intuition. Virker webshoppen troværdig? Er teksten fyldt med stavefejl eller sjuskede oversættelser, så skal du ikke handle i webshoppen. Noget andet du kan kigge på, er webshoppens priser. Er de realistiske? De, der snyder, ved, at mange der handler på nettet, gør det fordi de ofte kan få en varer billigere her end i de fysiske butikker. Det udnytter man. Så når du falder over et ualmindeligt godt tilbud, så undersøg om det er urealistisk eller ej. Der er meget andet, som du kan se på, men i bund og grund handler det om at bruge sin sunde fornuft, når man e-handler.

Business theme, internet online shopping concept, shopping delivery, shopping cart carry shopping mail box and blur background of shopping bag and open laptop

Handl lokalt – din sikkerhed

Er du i tvivl om dine rettigheder som forbruger, så sørg for at handle lokalt. I de danske webshops er du som forbruger dækket ind under forskellige rettigheder. For eksempel 14 dages returret. Du kan ikke regne med, at de samme regler gælder i de udenlandske webshops. En anden fordel ved at handle i danske webshops er, at du kan bruge dankort eller mobilepay, når du skal betale. For at handle i de internationale webshops skal du have adgang til et internationalt kreditkort.
Handler man meget på nettet, opnår man også hurtigt et godt kendskab til forskellige forhandlere inden for forskellige brancher. Jo mere man e-handler, jo bedre bliver man til at skelne mellem gode og dårlige webshops.

Gode tips til bedre e-handel

Når du finder en god webshop, så gør det til en vane at tilmelde dig shoppens nyhedsbrev. Mange webshops giver nemlig gode rabatter, når du tilmelder dig nyhedsbrevet. Samtidig undgår du at gå glip af særlige tilbud. De kommer nemlig ofte sammen med butikkens nyhedsbrev. Mange webshops har også kundeklubber eller vipklubber. Handler du ofte i den samme shop, skulle du overveje at melde dig ind. Ofte får man som medlem gode rabatter eller optjener point og kundekroner. Mange vip-klubber giver ofte også sine medlemmer goder, som for eksempel gratis gaver eller gratis fragt. Leder du efter en bestemt varer, kan du med fordel søge på den på internettet først, før du går direkte til din favoritshop. På denne måde sikrer du dig, at du får din varer til en god pris.